Our magazin

L.S HOUSE | The Southern Penthouse

פרויקט זה עוסק בתכנון מחדש של פנטהאוז בדרום ישראל, המתפרש על 250 מ”ר ומשקיף אל הנגב המדברי. הבית ממוקם בקומה גבוהה בבניין מגורים יוקרתי ונרכש על ידי דיירת, המחלקת את זמנה בין ישראל לארה”ב. לדיירת אהבה מאוד גדולה לישראל ובעיקר לנגב. את החלוקה הפנימית תכננה המעצבת מורן גוזלי לפי צרכיה של הדיירת, כבית מרווח שבו תוכל לארח את משפחתה.

ההשראה לפרויקט הגיעה בדיוק מהתשוקה של הדיירת, הקונטקסט למקום – המדבריות. ההשתנות של המדבר בין חם ביום לקר בערב, היה הקו המוביל והמנחה. בית מודרני עם חיבור בין חומרים המשדרים חמימות, רכות ואלגנטיות, כמו החול, לבין חומרים קרים המשרים את תחושת השמיים הכחולים בלילות המדבר הדומם. המיזוג בין הנוף המדברי לתוצר העיצובי שהוא בית ייחודי מלא בחיבורים וחומרים טבעיים – עץ, בטון, אבן טבעית ומתכות. לפרויקט ייצרה חברת זדקה מגוון פרטי נגרות בהתאמה אישית, המשלימים את המראה העיצובי של הפרויקט.

בכניסה לבית ממוקם המטבח, אשר מתפקד כמרכז הבית. בו מבשלים, שוהים ומדברים. הישיבה באי תוכננה כך שיושבים אחד מול השני בכדי ליצור שיחה פרונטלית ואינטימית. בסלון ממוקמת ספה ארוכה וממולה תוכננה יחידת נגרות בהתאמה אישית ע”י זדקה בצבע אפוקסי, עם חירוצי cnc ליצירת עומק. היחידה העיצובית משלבת בתוכה מערכות נסתרות, ארובה לקמין גז, יחידות אחסון, מערכות של בית חכם ומדיה וטלוויזיה שקועה בנגרות.

 “האתגר ליצור חווית עיצוב כך שכל הפרטים בה יוצרים חלל שלם, אחיד והרמוני. ההתמודדות רצופה בקשיים טכניים ופונקציונלי בביצוע מוקפד, שעל המתכנן להיות המנצח על כל המערכות ושבסופו של דבר הכל יתפקד כמערכת רציפה מסונכרנת אחת.” מציינת מורן גוזלי, מעצבת הפרויקט.

חלוקת האזורים הפרטיים והציבוריים בבית באים לידי ביטוי בחלוקה ע”י חומריות. הסלון, פינת האוכל ויחידת ההורים בבית תחומים בפרקט אלון מעושן, כהדגשה לאזורי ישיבה ושהייה אינטימיים. לעומת זאת האזורים הציבוריים מרוצפים באריחים מדוקקים גרניט פורצלן גדולים דמוי שיש המסמלים אזורי מעבר ועשייה. החיבור בין הניגודים יצר דרמתיות עיצובית, כשכל חיבור, מפגש ומבט ייצר חוויה עוצמתית אחרת בחלל.

לצד הכניסה זדקה ייצרה ספרייה מדוקקת בנגרות, זאת על מנת ליצור מראה המדמה מתכת בעובי החומר, ובצביעת אפוקסי שחור. הספרייה מייצרת אלמנט תעשייתי במראה שלה, ולצידה פינת האוכל עם משטח פורניר עץ ורגלי פליז זהובים אשר מייצרים דיסוננס עיצובי.

יחידת ההורים היא חלק מאוד מרכזי בבית, היא פונה מערבה ומשקיפה אל השקיעה בחלון מסך גדול, בה חדר רחצה רחב וחדר ארונות. בכדי ליצור חלל אחד גדול ללא הפרדות, תוכננו מערכות דלתות הזזה מאלומיניום וזכוכית לחציצת החלל, תוך שמירה על ההמשכיות כחלל פתוח. החומרים והגוונים בפרויקט נותנים תחושה של על זמניות, ושיתאימו לשנים הבאות.
“כל פרויקט הוא עיצוב טוטאלי, עם דגש לאיכות והקפדה לפרטי פרטים שבו כל אובייקט ואלמנט נגרות הוא בתכנון אישי ומותאם לבית, ייחודי לו ובעל שפה עיצובית אחידה ועכשווית”. מציינת מורן גוזלי.

על הסטודיו:
מורן גוזלי בעלת סטודיו בוטיק לעיצוב פנים. בעלת תואר ראשון לעיצוב B.DESIGN ,מתמחה בתכנון ועיצוב בתים פרטיים, דירות יוקרה וחללי תצוגה ומסחר. הדגש על איכות וייחודיות הפרויקטים בסטודיו הינה בלתי מתפשרת, החל משלב תוכנית ההעמדה ועד לפרטים ייחודיים ומדויקים ושימוש בפלטת חומרים עשירה. הסטודיו שם דגש על מנימליזם צורני, קונטקסט סביבתי ונמצא במחקר של עיצוב חוויה בחלל.